Saturday, March 26, 2011

WAKTU MENGUKIR RINDU

Novel Kedua saya yang sedang berada di pasaran

dapatkan di PASARAN

ISBN: 978-967-365-056-9
Sem. Malaysia: RM18.90
Sabah/Sarawak: RM21.90

Dulu sering dia mendengar tentang kehebatan cinta. Kata orang cinta itu indah, sehingga kita lupa diri, sehingga kita hilang kata-kata. Tapi baru sahaja perasaan itu mulai meresapi dirinya, tiba-tiba cinta itu pergi jauh meninggalkannya. Mazwin keliru dengan perasaan sendiri.

Mazwin tidak pernah memaksa Faris untuk mencintainya. Cintanya pula datang sendiri setelah mereka sama-sama dikecewakan. Terbongkar suatu kisah yang tidak dapat dimaafkan. Dia cuba meleraikan kekusutan Faris, daripada memilih antara dia dan Maisarah. Dan Mazwin pergi membawa lara di hati bagi menyempurnakan cinta Faris kepada Maisarah. Mazwin melangkah tanpa menoleh. Andai Mazwin tidak pergi, Faris tentu terlebih dahulu membuangnya.

Hatinya kosong kali ini sekosong-kosongnya. Ingin diisi dengan cinta sepertimana yang pernah dilakukan satu ketika dulu. Cintanya sudah ada, sudah berada di hadapan mata.

Kerana tanda kasihnya dia harus cekal melangkah. Namun setelah beberapa tahun, dia masih merindu. Sungguhpun Rio begitu ikhlas mendepangkan kasih untuk Mazwin. Cinta Rio kepada Mazwin seikhlas kasihnya untuk Puteri Qistina. Mazwin keliru dalam memilih antara rindu kepada Faris dan kasih kepada Rio…

2 comments:

eiza in the house.. said...

Salam sahabatku dina..
tahniah ko dah lahirkan buku kedua pulak..nanti bg aku satu free leh..hehehe..kangen kamu..

dina said...

eiza...lama tak nampak nama kau... skang aku sgt sibuk za... aku pun kangen sama kamoo